Algemene voorwaarden

Algemeen

Wij kunnen niet bepalen hoeveel gezichten wij per uur schminken. Dit door de grote diversiteit aan aanbod. Afhankelijk van het gekozen ontwerp of de vraag van de klant schminken wij tussen de 8 a 16 kids per uur. Bij volwassen personen ligt dit aantal in het algemeen iets lager door de textuur van de huid. Wel passen wij onze ontwerpen iets aan naarmate het aantal wachtenden.  Elk gezicht is anders. Hierdoor is niet elk detail hetzelfde als op de aangeboden foto’s. Onze ontwerpen kunnen ook op vraag van de klant worden aangepast. Wij staan open voor vrije keuze van de klant. Men mag steeds een ontwerp vragen dat niet in ons aanbod staat. Dit zal enkel worden uitgevoerd in de mate van het mogelijke.

Wij vragen om steeds onderdak te voorzien. Niet enkel bij regenweer maar ook ter bescherming tegen zon en wind. Indien u dit niet kan voorzien kan u vragen of wij hier zelf voor kunnen zorgen, dit met een meerprijs op de boeking. Ook moeten wij steeds over 1 tafel en 2 stoelen beschikken per grimeur, per activiteit. Indien dit voor u niet mogelijk is om deze te voorzien kan u ook deze bij ons aanvragen tegen een meerprijs.

Voor boekingen, informatie aanvragen of offertes kan u ons contactformulier invullen op onze website (https://www.kindersnoetjes.be/contact-kinderfeestjes-events/) of rechtstreeks mailen naar Kindersnoetjes@gmail.com. Deze worden in het algemeen binnen de 24 uur beantwoord. Hier kan echter een uitzondering op plaatsvinden wegens verlof, ziekte of overmacht.

Voor offerte aanvragen, gelieve ons steeds van alle nodige informatie te voorzien. De datum, adres, hoeveel kinderen er ongeveer gaan zijn. Voor grote evenementen, ook het aantal gewenste uren meegeven. Onze offertes zijn steeds vrijblijvend. Wij vragen echter wel om deze steeds, voor een met u afgesproken datum, te bevestigen of opnieuw vrij te geven. Communicatie is hier zeer belangrijk. Indien wij een opdracht mislopen door een niet geannuleerde datum, kunnen wij hier een kost voor aanrekenen die gelijk staat aan maximum 2 uur grimeren, dit afhankelijk van de situatie.


Onze prijzen

Dorine Luyckx, Kindersnoetjes, is een kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. BTW niet van toepassing.

Tarieven 2024

Kindergrime: €50/uur

Glittertattoo: €50/uur

Huur tafels en stoelen: €20/opdracht

Huur tent: €30/opdracht

Uitwerken thema grime: €50/thema

Uitwerken thema tattoo: €50/thema

Workshops: wij werken enkel in samenspraak met de klant. Onze workshops worden volledig op maat en naar behoefte voorbereid. Hiervoor kan u steeds een aangepaste offerte aanvragen.

Verplaatsingskosten: €0,4269/km.
Wanneer er parkeerkosten verbonden zijn aan een opdracht zullen deze doorgerekend worden op de factuur. Ook als deze niet op de offerte vermeld stonden. Wij moeten steeds kort bij de opdrachtplaats kunnen parkeren in verband met het in- en uitladen van ons materiaal.
Voorschotten kunnen aangerekend worden voor grotere reservaties. Deze dienen steeds op de afgesproken datum betaald te zijn.

Bij boekingen tussen de 200 en 299 euro bedraagt dit voorschot 100 euro.
Bij boekingen tussen de 300 en 399 euro bedraagt dit voorschot 150 euro
Bij boekingen tussen de 400 en 499 euro bedraagt dit voorschot 200 euro.
Bij boekingen tussen de 500 en 599 euro bedraagt dit voorschot 250 euro
Bij boekingen tussen de 600 en 699 euro bedraagt dit voorschot 300 euro.

 

Foto’s

Tijdens schminkopdrachten kan mondelinge toestemming gevraagd worden om een foto te maken van ons werk. Deze foto’s kunnen op de facebookpagina, de website van Kindersnoetjes alsook op allerhande voorbeeld- of reclamemateriaal van onze zaak Kindersnoetjes gebruikt worden. Bent u ouder of wettelijk vertegenwoordiger van een kind en wenst u dat er geen foto’s worden genomen mag u dit steeds melden. Komt u een foto tegen die u verwijderd wil zien, neem dan contact met ons op via kindersnoetjes@gmail.com met een duidelijke omschrijving waar u deze foto heeft gezien en de foto in bijlage.

 

Betaling

In het algemeen vragen wij om de betaling steeds af te ronden de dag van het evenement. Dit kan zowel cash als via de QR-code. Wij vragen dit om alles administratief overzichtelijk te houden en elk evenement de dag zelf te kunnen afsluiten. Dit zonder dat er achteraf nog een opvolging moet gebeuren of de klant al dan niet heeft betaald. Ook bespaart dit ons heel wat tijd aan herinneringen opmaken.

Onze grimeurs nemen een kleine pauze bij lange opdrachten van meer dan 4 uur. Hier zal indien mogelijk rekening gehouden worden met kalmere momenten. De pauze zal steeds bepaald worden naargelang de opdracht.
Indien een evenement onvoorzien zou uitlopen zal onze grimeur bekijken of zij tijd heeft om eventueel langer te blijven. Hiervoor zal steeds het uurtarief zonder korting worden aangerekend per begonnen uur. Dit zal niet eenzijdig beslist worden maar steeds in samenspraak tussen Kindersnoetjes en de klant.
Voor grote boekingen kunnen wij een voorschot vragen (zie prijzen).

Per uitzondering, met wederzijds overleg, kan er beslist worden om een betaling achteraf toe te staan. Hier worden steeds de nodige afspraken over gemaakt. Dit geldt enkel als uitzondering. Niet als standaardprocedure.
Op deze uitzonderingsmaatregel vragen wij om de factuur steeds te betalen voor de vervaldatum. Deze zal worden opgelegd maximum 10 dagen na het plaatsvinden van de activiteit.
1 dag na vervaldatum zullen wij proberen contact op te nemen met de klant samen met een 1e herinnering.
10 dagen na de vervaldatum wordt er een 2e herinnering gestuurd. Deze zal 10% van het totaalbedrag in rekening brengen als kost voor achterstallige betalingen.
Bij annuleren van de opdracht binnen de 7 dagen voor de activiteit zou plaatsvinden kan er een aanrekening van 30% worden aangerekend. Bij annuleren van de opdracht binnen de 5 dagen voor de activiteit zou plaatsvinden kan er een aanrekening van 60% worden aangerekend. Bij annuleren van de opdracht binnen de 48 uur voor de activiteit zou plaatsvinden kan er een aanrekening van 80% worden aangerekend.
Kindersnoetjes, Dorine Luyckx, kan steeds de opdracht kosteloos annuleren wegens ziekte, een overlijden, etc. en zal u hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen. In de mate van het mogelijke, zal er in samenspraak met de klant, geprobeerd worden om het evenement van een andere grimeur te voorzien.

 

Verantwoordelijkheid

De grimeurs van Kindersnoetjes kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor wachtende kinderen. Wij zijn geen opvang of entertainers van een groep. Wij werken 1 op 1 en hebben enkel oog en aandacht voor het kind op de schminkstoel.
Kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade of ongevallen tijdens opdrachten.

Kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor allergische reacties. Al de producten waarmee gewerkt wordt zijn Europees getest en goedgekeurd. De gebruikte schmink is op waterbasis en eenvoudig met water en zeep te verwijderen. Sommige kleuren kunnen na het wassen een waas achter laten op de huid en deze zal vanzelf verdwijnen.
Behoudt zich het recht om bij huidproblemen (eczeem, windpokken, wonde, e.d. ) personen te weigeren voor activiteiten.

Om hygiënische redenen worden er geen onnodige risico’s genomen. Dit wil zeggen dat elk kind voldoende proper op de stoel zal plaatsnemen. Indien dit niet het geval is kan er gevraagd worden aan een begeleidende volwassenen van het kind om hindernissen zoals snottebellen, etensresten, … te verwijderen. Ook zal een zichtbaar ziek kind of kind met duidelijk te hoge lichaamstemperatuur, geweigerd worden. Dit om besmettingen naar andere kinderen te voorkomen.